Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Mahmud Said staandMahmud Said, Alphen aan den Rijn

Titel(s):
Nederland en de wereld, volgens mij (verschenen: 8 juni 2016)

Mahmud Said is geboren en getogen in de plaats Amedi in Zuid-Koerdistan (Iraks-Koerdistan). Vanaf zijn zestiende jaar heeft Mahmud Said in de democratische oppositie gewerkt tegen het regime van de Ba'ath-partij van Saddam Hoessein. Het leven van Mahmud Said en dat van zijn familie was absoluut niet veilig. Zijn broer en zijn 13-jarige zusje werden vermoord en Mahmud moest vluchten voor zijn leven. In 1993 is hij als politiek asielzoeker naar Nederland gekomen. In 1994 kreeg hij een verblijfsvergunning en in 1998 een Nederlands Paspoort.
Omslag Nederland en de Wereld Volgens mij
Met 'Nederland en de wereld, volgens mij' heeft Mahmud Said zijn debuut gemaakt. Hij heeft dit boek in de Nederlandse taal geschreven als oefenboek om zijn Nederlandse taal te verbeteren en andere allochtonen te stimuleren om boeken te schrijven in het Nederlands. 'Nederland en de wereld, volgens mij' is een samenvatting van zijn ideeën, analyses en opmerkingen over zijn nieuwe thuisland Nederland en zijn politieke visie op Nederland ten opzichte van de rest van de wereld.

Het boek 'Nederland en de wereld, volgens mij' is op 8 juni 2016 uitgebracht en is verkrijgbaar in onze online boekwinkel en bij de bij Uitgeverij Peperbek aangesloten boekhandels.

Naar onze Online boekwinkel

Powered by: MC United Reclamestudio